Snel, doeltreffend en milieuvriendelijk metaal ontlakken met wervelbed technologie

Thermische reiniging van productie en machine onderdelen

Waarom metaal ontlakken of kunststoffen en rubber resten verwijderen van machine en productie onderdelen via chemische reiniging of agressieve zandstraaltechnieken als het ook anders kan? Thermische reiniging via wervelbed technologie is doorgaans sneller, milieuvriendelijker, kostenefficiënter en veiliger! Uw machine onderdelen zijn bovendien in ongeveer 60 tot 90 minuten gereinigd en klaar voor hergebruik en in sommige gevallen is er zelfs geen nabehandeling meer nodig. Wervelbed technologie is dus zeker het overwegen waard om uw industriële cleaning en maintenance processen te optimaliseren.

Het wervelbed principe kort toegelicht

Bij een thermische reiniging worden diverse types organische verontreiniging en deklagen (bv. lak, coatings, rubber, …) afgebroken door hoge temperaturen. Bij wervelbedden ligt die doorgaans ongeveer op 480 à 520 °C. Ver boven het vergassingspunt van de te verwijderen stoffen waardoor die tot stof worden herleid.

De wervelbedtechnologie combineert die thermische reiniging via opwarming met gecontroleerde frictie. Door lucht in te blazen, zal het ultrafijn gekristalliseerd zand in het wervelbed rondgeblazen worden in wervelende bewegingen. Zo kan ook verontreiniging in de kleinste hoekjes en kantjes van het te reinigen onderdeel bereikt en op een niet-corrosieve manier verwijderd worden

Geschikt voor

 • metaal ontlakken
 • verwijderen rubberaanslag
 • kunststof verontreiniging
 • poederlak & coatings verwijderen

Enkele courante toepassingen

 • ophanghaakjes in lakstraten, verkeerd gelakte fabricaten, …
 • ontrubberen voor nieuw beslag, nozzles, extrusiekoppen, extrusieschroeven, extrusiecilinders, …
 • reiniging van mallen, matrijzen, spuitmonden, warmtewisselaars, filters, schokdempers, …

Hoe het wervelbed er in de praktijk uitziet

Een wervelbed maakt meestal deel uit van een gecombineerde systeemopstelling. Zo kunnen de te reinigen productie onderdelen bijvoorbeeld in het wervelbed worden gebracht via een automatisch laadsysteem met korven. Ook voor de afvoer van de uitstootgassen kunnen we via maatwerk engineering een doeltreffend ontstoffingssysteem (cycloon) voorzien. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, want bij CVNIndustries bouwen we uw installaties volledig op maat van uw specifieke behoefte uit met aangepaste add-ons.

Bij CVNIndustries kan u

 • nieuwe of tweedehandse wervelbed systeemoplossingen laten installeren
 • bestaande wervelbedden laten ombouwen, uitbreiden en onderhouden
 • onderdelen thermisch laten reinigen in het CVNIndustries reinigingscenter

Hoe gaat u metaal ontlakken of machine onderdelen reinigen?

Thermische reiniging via pyrolyse is ook een doeltreffende en milieuvriendelijke industriële reinigingsmethode. Welke technologie het best geschikt is voor uw toepassing en de calorische waarde of smeltpunt van uw te reinigen onderdelen? Dat bespreken we vooraf met u. Laat u ons even weten wanneer het past om eens vrijblijvend af te spreken?

MAAK EEN AFSPRAAK

 • Pyrolyse

  Aangekoekte vervuiling (bv. bakresten) wordt onder hoge temperatuur afgebroken. Pyrolyse zorgt zo voor een grondige en milieuvriendelijke reiniging.

  LEES MEER